AJÁNLÓ° Filmek... filmek mindenütt!

Halihó lányok!

Jó néhány hete volt utoljára filmajánló, így ideje volt már egyet készíteni. Igazából nagyon sok filmet megnéztem ez idő alatt, de egyrészt senkit nem akarok untatni az ázsiai film mániámmal(lehet szentelek nekik egy külön posztot majd), másrészt pedig túl hosszú lenne ez a bejegyzés. Így kiválogattam ötöt közülük. És most fedeztem fel magamnak a Falling Skies-t, nagyon beszippantott most a sci-fi világ.
Egyébként elkezdtem írni egy listát azokról a filmekről, amiket meg akarok nézni, de ugyanúgy, mint a sorozatoknál és az animéknél, ez is inkább növekszik, mint fogy.

Mad Max Fury Road
amerikai akciófilm, 130 perces, 2015

Rendező: George Miller
Forgatókönyvíró: George Miller, Nick Lathouris, Brendan McCarthy
Szereplők: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult,  Hugh Keays-Byrne

A sztori: A világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max: hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa, a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte.

Már az első trailer láttán felspannolt ez a film. Terveim között szerepelt, hogy moziban nézem, de sajnos nem jött össze, bár így sem panaszkodom. Imádtam! Pörgős és akció dús, nincs fölösleges beszéd, a szereplők nagyon jól ki vannak dolgozva. Sokan bírálják, hogy nem Max van a központban és Furiosa története jobban ki van dolgozva, de szerintem ez nem igaz ebben a formában. Max  a kulcsa az egész történetnek, és a nyitott szálak jól előkészítik a folytatást. Ami ugyebár lesz!
A kedvenc karakterem Nux volt, Nicholas Hoult tökéletesen játszotta. Mostanában egyre több filmben látom és nagyon kedvelem, mint színészt. Rá érdemes odafigyelni.
A kedvenc jelenetem:


Kingsman A titkos szolgálat
amerikai-angol akciófilm, 129 perc, 2014

Rendező: Matthew Vaughn 
Forgatókönyvíró: Matthew Vaughn, Janr Goldman 
Szereplők: Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine 

A sztori: A titkos ügynök legjobbjai elegánsak, kifinomultak, felszerelésük a legkülönlegesebb (és leggyilkosabb) ketyerék gyűjteménye, és tudják, melyik whiskybe mennyi szódát szokás önteni. Töki nem ilyen: ő átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól - viszont bátor, gyors és helyén a szíve. Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere: ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle. Ám a különlegesen veszélyes kiképzőidőszak gyorsan véget ér - de csak azért, mert az ügynökökre újabb, nagyobb veszélyek várnak. Valaki egymás után rabolja el a világ hírességeit, arisztokratáit és miniszterelnökeit. A szálak pedig egy őrült milliomoshoz vezetnek.

Az angolok és az ő titkos ügynökeik! 
A sztori kerek, van egy előzménye, aminek hatására a jövőben Tökinek lehetősége lesz ügynökké válni. Egyébként ez a név "Töki" végig bosszantott, olyan hülyén hangzik, nem? Pörgős, angol humorral rendesen telenyomott akció-vígjáték, amiben igazán durva jelenetek is vannak. Minden van, ami egy jó kémfilmbe kell: zseniális, de látható hibával rendelkező főgonosz, annak a majdnem legyőzhetetlen segédje, ördögi terv a világ kiirtására, a szuperkém és a szabályokkal szembemenő tanítványa, kémkutyák, árulás, szuper kémfegyverek és a világ megmentése. Természetesen.
A film csattanója igazán zseniális lett, de nem árulom el, mert nem akarok spoilerezni. Tessék megnézni! Az angol humor kedvelőinek kötelező!

Tökéletes hang 2
amerikai zenés vígjáték, 115 perc, 2015

Rendező: Elizabeth Banks
Forgatókönyvíró: Kay Cannon
Szereplők: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Skylar Astin 

A sztori: A Barden Bellák visszatérnek, hogy énekükkel ismét lenyűgözzék a hallgatóságot. Három év telt el azóta, hogy a Bellák csak csajokból álló csapata megnyerte az országos énekversenyt, és azóta is veretlenek. Ám egy botrány miatt veszélybe kerül utolsó évük a Bardenben, ezért a háromszoros bajnokok most joggal tartanak attól, hogy örökre elvész az őket összetartó harmónia. Csak egyetlen alkalom adódik számukra arra, hogy kiköszörüljék a csorbát: ha ki tudják harcolni, hogy indulhassanak Koppenhágában az Accapella Világbajnokságon. A versengés okozta feszültség mellett még a végzős diákok problémái is nyomasztják őket, ezért minden erejükre szükség van ahhoz, hogy ismét szorosan összekovácsolódva, mindenkit maguk mögé utasítva feljussanak a csúcsra.

Hmmm.... Az első rész jó volt, vicces, friss. Ez már inkább csak erőltetett és unalmas. Rebel Wilsontól kiráz a hideg, nem bírom nézni, elviselni, semmit. Nekem ő túúúúúl sok. Nem, egyáltalán nem tetszett. Ugyanolyan élmény volt nézni, mint a Rossz szomszédságot.

Final girl
kanadai-amerikai akcióthriller, 90 perc, 2014

Rendező: Tyler Shields
Forgatókönyvíró: Adam Prince
Szereplők: Abigail Breslin, Wes Bentley, Logan Huffman, Alexander Ludwig 

A sztori/a Mozicsillag szerint/: A kissé félénk és bátortalan Veronica új suliba iratkozik be, ahol néhány srác azzal szórakozik, hogy az erdőben vadásznak lányokra. Kiszemelik az újonnan érkezettet is...

Valójában az eredeti ismertető szerint egy férfi megtanít egy lányt arra, hogy hogyan váljon tökéletes fegyverré. A végső teszt akkor vár rá, amikor egy csapat szadista srác szőke lányokat öl meg bármiféle ok nélkül. A vadászat elkezdődött.

Nagy szó, hogy önszántamból kezdtem el thrillert nézni. Egyedül. Igazából Wes Bentley miatt kezdtem el nézni, aki ugyan kulcsszereplő, de sajnos keveset szerepel. Nincs bonyolult története, igazából egészen lineáris, de egyáltalán nem unalmas. Nagyon hatásos a képi megjelenítés és a fényhasználat. Kevés a szereplő, viszont mind fontosak. A lány nem egy Lara Croft, de nagyon ravasz. Érdekesek a filmben elrejtett apró háttérsztorik, amik egy nagy egészet alkotnak a végén. Alexander Ludwighoz ugyanúgy passzolnak a gonosz szerepek (Cato az Éhezők viadalában), mint a jók. Előtte is fényes jövő áll.
Összességébe nekem tetszett, nem volt túl véres, de komoly volt és könnyen magával ragadott a hangulata. Talán még kicsit kevésnek is éreztem ezt a 90 percet.

Love me
kanadai thriller, 96 perces, 2012

Rendező: Rick Bota
Forgatókönyvíró: Kat Candler
Szereplők:  Lindsey Shaw, Jamie Johnston, Jean-Luc Bilodeau 

A sztori: A film elején egy 16 éves diáklány eltűnésének lehetünk szemtanúi, akit 3 hónap elteltével sem találnak. Majd megismerhetjük a 16 éves Sylvia-t aki megrögzött álmodozó és már nagyon szeretné ha végre "rátalálna" a nagy szerelem, Harry-t aki már az ötödik óta ostromolja szerelmével a lányt, de Sylvia továbbra is csak barát ként tekint a fiúra. A lány hamarosan megismerkedik Lucassal, de kapcsolatukat a barátaik nem nézik jó szemmel.A rendőrség is tovább nyomoz az eltűnt lány ügyében és egyre több jel kezd utalni arra, hogy esetleg Sylvia barátjának köze lehet a lány eltűnéséhez...

Egy romantikus thriller, amit krimi szál sző át. Könyvben imádnám, de sajnos nincs belőle. A főszereplő lányt a PLL-ből ismeri már szerintem mindenki, de a pasi se semmi. Rossz fiús karakter, ami nagyon is passzol hozzá, nem rontották el egy nyálas, babaarcú színésszel. Aki nagy krimikedvelő, már ez elején sejtheti, hogy ki is a gyilkos. Nem spoilerezek, de annyit elárulok, hogy szintén jó választás volt, ilyen egy igazi pszichopata.
Szóval, egyáltalán nem volt rossz, sőt, kifejezetten tetszett. Nem egy nehéz mű, délutáni-esti, popcorn melletti szórakozás.

Ti mit néztetek mostanában?
Mesy

Megosztás:

5 megjegyzés

  1. Nálam a Mad Max elment kategória, nem vagyok oda az akciófilmekért, vagyis a mostaniakért. A régi akciókat szerettem, de itt már csak látvány, meg csittcsatt-dirrdurr van, semmi sztori. Viszont Viktor imádta. A Pitch Perfect nálam is gyengusz volt - persze jó volt megnézni, de nem volt olyan különleges, mint az első. A szöszivel viszont nincs bajom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, hogy a mai akciófilmek nem valami jók, nekem se nagy kedvenceim, de ez mégis nagyon tetszett. Egyébként Norbinak is, pedig ő is nagy kritikus tud lenni. :) A szöszi meg.... ízlések és pofonok, ahogy mondani szokták :D

      Törlés
  2. A Kingsman nekem tetszett, Colin Firth az egyik kedvenc színészem. Mostanában nem volt olyan film, ami igazán magával ragadott, így zsibbasztottam inkább magamat a Minyonokkal, de nem adom fel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ő örök Mr. Darcy marad :)
      Én még nem láttam a Minionokat, de majd egyszer, ha olyan kedvem lesz :)

      Törlés
  3. Jól jött ez az ajánló, köszi :)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!