KÖRÖM° Mani-acs - Történelmi korszak inspirálta manikűr

Halihó lányok!



A mai témánk ismét nagyon érdekesnek nevezhető, hiszen egy.egy történelmi korszakot manikűrben megvalósítani nem is olyan könnyű, mint amilyennek először gondolja az ember.

Nem túl meglepő módon én Ázsia felé indultam, pontosabban a japán középkort választottam. Ebben az időben alakultak a sógunátusok és a busidó vált uralkodóvá, valamint néhány új japán buddhista szektát alapítottak. Új kulturális hagyományok, mint például a tea-szertartás, a virágkötészet, a nó és a kabuki, mint tipikus japán színjátszási formák és az ukijo-e (fadúcos nyomtatás) fejlődtek ki és váltak népszerűvé a köznép körében is.Az ukijo-e (jelentése: a lebegő világ képei) a késői japán zsánerfestészet aprólékosan faragott cseresznyefa dúcokkal nyomott alkotásai, „fametszetei”. Az ukijo kifejezés a hedonista életmódot hivatott leírni.

link
Link
Igyekeztem a gazdagon díszített kimonók szövetét és a fametszetek gyönyörű rajzait visszaadni a manikűrömmel. A Moyou Suki lemezét használtam hozzá. A színeket is próbáltam ezek alapján kiválasztani. 
Sok időt foglalkoztam vele, de megérte. Imádom hordani, és már előre sajnálom lemosni. Nem lett ugyan tökéletes, de nekem így is nagyon tetszik. 





Nézzétek meg, hogy a többiek mit alkottak:



Mesy

Megosztás:

6 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!