FINOM° A világ ízei - Amerika

Halihó lányok!


Link
Elég nagy kihagyással, de ismét jelentkezik A világ ízei sorozat, ezúttal Amerika a soros. Mind tudjuk, hogy nem nagyon van saját konyhájuk, inkább csak a megannyi bevándorló és az indián őslakosok ételeinek keveredéséből születek meg a kedvenc ételeik.

Nem akartam a hamburger-csokis keksz/brownie vonalon mozogni, ezért valami különlegesebbet kerestem. Főétel terén New Orleans felé nézelődtem, így a jambalaya-t választottam. Hasonlít egy kicsit a mi rizses húsunkhoz, de azért nem egészen az.

Jambalaya (4-6 főre)

Hozzávalók:
  • 1 tk. vaj
  • 1 1/2 csésze csípős kolbász
  • 1/4 csésze kockázott hagyma
  • 1/4 csésze kockázott kaliforniai paprika
  • 1/4 csésze kockázott zeller
  • 1 gerezd fokhagyma passzírozva
  • 1 kisebb csirkemell kockázva
  • 1 tk. petrezselyem
  • 1 tk. bazsalikom
  • 2 csésze rizs
  • 2 csésze paradicsomszósz
  • 2 csésze húsalaplé
  • só és bors
Elkészítése: A vajon megpirítjuk a kolbászt, hagymát, paprikát, zellert és a passzírozott fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkét és együtt pirítjuk még pár percig. Hozzáadjuk a fűszereket és a rizst, beleöntjük a paradicsomszószt és az alaplét, sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd alacsony lángon állandó kevergetés mellett főzzük még 20-25 percig. 


Nekünk nagyon ízlett, annyira fűszeres és telt ízű az egész étel. Egy jó hideg sör hiányzott mellőle, azt mindenképpen ajánlom kísérőnek. A zeller kifejezetten ízlett, eddig még nem is kóstoltam így. Biztosan fogok még készíteni máskor is. A recept INNEN származik.

Desszertnek cobblert választottam. Egyszerű és gyors, nem mellesleg nagyon finom és mindenki képes elkészíteni.

Meggyes cobbler

Hozzávalók:
  • 2-3 marék friss meggy(vagy 1 üveg befőtt)
  • 1 kk. fahéj
  • 3-4 ek. cukor
  • 8 dkg finomliszt 
  • 8 dkg rétesliszt 
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 7 dkg vaj 
  • csipet só 
  • 1 bő evőkanál cukor 
  • 1 tojás
Elkészítése: Egy piteformába szórjuk a meggyet, mehet rá a cukor és a fahéj, összeforgatjuk. 180°-ra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Amíg párolódik, kikeverjük a tésztát. A liszteket összekeverjük 1 teáskanál sütőporral, 1 bő evőkanál cukorral. Mehet bele egy csipet só, a tojás és az olvasztott margarin. Amikor kész a meggy, a tésztát óvatosan rákanalazzuk, és fél órára a sütőbe toljuk. 



Mi fagyival ettük, de magában is isteni. Kicsit savanykás lett a meggy miatt, de pont ez volt a lényeg.
De azért a morzsás sütit jobban szeretjük.


A többiek amerikai finomságai:
Megaera
Nallag
Tipegő Zombi

Ti szeretitek az amerikai konyhát?

Mesy

Megosztás:

8 megjegyzés

  1. Hát én pont azon a biztonsági zónán belül maradtam, amit te is említettél, de a hőségben többre nem volt se kedvem, se erőm :P Viszont a jambalaya-t mindenképpen kipróbálom, nagyon jól néz ki ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én direkt kerültem, de nem bántam meg :)

      Törlés
  2. Juj, ezek nagyon jól néznek ki, sosem hallottam még ilyen ételekről! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha megölnek se tudom megmondani, hogy én hol hallottam a jambalaya-ról, talán olvastam valahol... Nem tudom, de nagyon finom és mindenki más receptre esküszik :) A cobbler ugyanígy :)

      Törlés
  3. Most így a nagy reggelben/délelőttben megkívántam a jambalayát. :)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!