FINOM° Sajtos makaróni, ahogy én készítem

Halihó lányok!


Gondolom mindenki ismeri az amerikai kedvencet, a sajtos makarónit. Ha enni nem is, de hallani biztosan hallott róla már mindenki. Én egy főzős műsorban láttam már vagy egy éve, ahogy késztették. Nem volt túl bonyolult. Viszont el kellett készítenem párszor, mire kialakult a számomra tökéletes verzió.

Jó nagy adagot készítettem, 8 főre eleget, így két nap is tudtuk enni. Tehát nyugodtan lehet felezni a mennyiségeket.

Hozzávalók:
0,5 kg tészta(szarvacska, penne, fusilli, amit szeretünk)
10 dkg vaj/margarin
3-4 ek. liszt
2 dl tejszín
3-4 dl tej 
kb. 0,5 kg sonka/kötözött lapocka felkockázva
4 szál újhagyma darabolva
kb. 1 marék metélőhagyma apróra vágva
10 dkg reszelt sajt + a tetejére
só, bors

Elkészítése:
Feltesszük főni a tésztának a vizet. Ebbe rakunk kb. 2 tk. sót. Közben a sonkát kis olajon megsütjük, utána félrerakjuk.
A sajtszószhoz a vajat/margarint felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük és kicsit összemelegítjük, pirítjuk Csak kevés ideig, nehogy megégjen. Ezután levesszük a tűzről, csomómentesen elkeverjük a tejjel és tejszínnel, szórunk bele egy kevés sót és borsot. Visszatesszük a tűzre és kevergetve besűrítjük. Amikor már majdnem kész, akkor beleszórjuk a metélőhagymát és a sajtot. Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad.
Közben a tésztát is megfőzzük, de csak félig, még rágósra. Ha leszűrtük, akkor hozzákeverjük a sonkát és az újhagymát, a végén óvatosan összeforgatjuk a sajtszósszal. 
Hőálló tálba kanalazzuk, a tetejét megszórjuk sajttal és 180°-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (kb. 15-20 perc) Én a jénait mindig hideg sütőbe teszem, mert esélyes, hogy a nagy hőkülönbség miatt elreped az üveg.



Ne haragudjatok, hogy ilyen képet hozok, de már evés közben jutott eszembe a fotózás (én hülye -.-") De legalább látszik "belülről" is.
Ez lett nálunk a tökéletes ízkombináció, persze sonka és hagyma nélkül is lehet készíteni, de szerintem nagyon jó illik hozzá. A sajt lehet bármilyen, tényleg, amit csak szerettek. Én legközelebb keverek bele egy kis kék sajtot, annak annyira finom az aromája.

Szeretitek a sajtos makarónit? Melyik a kedvenc tésztaételetek?
puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Nagyon guszta, már én is terveztem párszor elkészíteni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen ajánlom, mert nagyon finom :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!