TECH° inLinkz kódok készítése

Halihó lányok!

Mint látjátok, ismét bővül a blog egy új modullal, mégpedig egy technikai résszel. Nem, nem, egyikünk se technikai zseni, de én értek hozzá egy kicsit, egyrészt tanultam egy keveset, másrészt a saját tapasztalataim is segítenek. 
Cáfoljatok rá, de úgy vettem észre, hogy sokan nem nagyon tudnak mit kezdeni az inLinkz kódokkal. A beillesztésük még csak-csak, mellesleg Thimmykénél van egy jó leírás róla, amit nagyon ajánlok mindenkinek. Én viszont most az elkészítésükhöz szeretnék nektek egy kis segítséget nyújtani. 

Az első lépés, hogy belépjünk az oldalra, ITT találjátok. Már a főoldalon is elég sok információ olvasható, de a legtöbbje nekünk nem is fontos, hiszen mi csak kódot szeretnénk gyártani. A kis béka alatt található dobozra kattintva tudunk regisztrálni.

Az alap dolgokat kell megadnunk magunkról, ezután a megadott e-mail címre kapunk egy visszaigazoló üzenetet. Ha az abban található linkre kattintunk, akkor már kezdhetjük is a munkát.

A jobb felső sarokban található "Sign in" felirattal tudunk bejelentkezni. Az e-mail címet és a jelszó kell megadni, természetesen.


Bejelentkezés után a következő oldallal fogunk szembesülni. Két oszlopban lehet választani a különböző opciók közül. Nekünk a bal oldali oszlopra van szükségünk, ott is a második dobozkára, amin a "Create a new link-up" felirat szerepel.

Röviden a többi opcióról a Link-up toolban:
* a dashboard (műszerfal) a már létrehozott kódok "link-up-jainak" megtekintésére szolgál. Meg tudjuk nézni, hogy hányan linkeltek be az adott kódra, hányan kattintottak rá, hogy megnézzék.
* a harmadik opcióval az utolsó link-upot tudjuk megnézni
* a negyedik dobozkára kattintva tudjuk átszabni az utolsó link-upot, ha valamit változtatni szeretnénk rajta
* az utolsó pedig egy hogyan csináld videó 

A kód és a link-up megalkotása:

Meg kell adnunk a link nevét, ami majd a dashboardon szerepeli fog. Én általában ugyanazt a nevet adom, mint amit a blog is szeretnék megjeleníteni. Utóbbit lehet kicsit szerkesztgetni, a lényege a modulnak ugyanaz, mint egy sima szövegszerkesztőnek.

Ezután meg kell adnunk a kezdő dátumot, amikortól működjön a link és a záró dátumot, amíg működni fog a link.

A Display-en lehet személyre szabni a megjelenést. A típusnál kell beállítani, hogy szöveges vagy képes legyen e. Aztán megadhatjuk, hogy hány oszlopból álljon és A stílusát is. Bevallom, én ezeket nem szoktam állítgatni, csak általában azt, hogy szöveges legyen. Bár volt egy időszak, amikor nem engedte a szöveges linkeket, csak a képpel ellátottakat.

Végül rákattintunk a "Create link-up" gombra és pár pillanat alatt el is készül a kódunk.

Két kódot is kapunk, egy hosszabbat és egy rövidebbet. Mindenki azt használja, amelyik neki jobban tetszik.

Látjátok, igazán nem bonyolult!
Remélem, érthetően leírtam mindent, ha valamit nem értenétek, akkor csak írjatok nyugodtan és próbálok segíteni. 
Sok sikert a kódok megalkotásához!

Hogy tetszenek nektek az ilyen stílusú posztok? Szeretnétek még hasonlót olvasni a jövőben?

puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Nagyon hasznos bejegyzés volt, köszönöm a segítséget! :)

    VálaszTörlés
  2. Most a mai napon a pillecukor.hu blogján és Thimmykénél találkoztam ezzel a számomra "kínai" kifejezéssel, hogy inlinkz. Elolvastam ami a Thimmynél és itt Nálad is található, de nekem továbbra is "kínai", mert az nem derült ki a számomra, hogy erre mikor és miért van szükség? Mit oldunk meg vele? Mihez kell? Hálás lennék ha erről írnál.

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!