{Vigyázz! Kész! Posztolj!} BLOGMAS 2016 - Téli filmek

Helló lányok!


A téli időszak szinte tökéletes arra, hogy bekuckózzunk az ágyba egy puha pléddel, rágcsálnivalóval és betegyünk valami jó filmet. Összegyűjtöttem nektek néhány kedvencemet. Kettészedtem a listát, az egyik csoportban a karácsonyi kedvencek vannak, a másikban pedig a számomra valamiért télhez kapcsolódó darabok.


Karácsonyi kedvencek

Grincs
Néhány napja néztem meg, mert megjött hozzá a kedvem. Szeretem a film hangulatát, mondanivalóját, a díszletet és persze Jim Carrey-t. Nekem ez a film A Grincs-film, hiába csinálnak belőle reboot-ot a jövőben.

Karácsonyi lidércnyomás
Tökéletes átvezetés a Halloween és a karácsony között, imádom a darkos hangulatát. És persze, Tim Burton film. Talán nem is kellene többet mondanom ennél, mindet imádom. Lehet csinálok is egy listát majd a kedvenceimről. Mit gondoltok?

The Holiday
Vicces, romantikus, könnyed, tökéletes alaphang a karácsonyi sütögetés, takarítás és fadíszítés alá. Jack Black karaktere a kedvencem. És külön tetszik, hogy nem gejl és nyálas, mint az összes többi karácsonyi romantikus film(hihetetlenül utálom az Igazából szerelmet).

Bridget Jones naplója
Tudom, nem tipikus karácsonyi, és tudom, hogy sablonos, de szeretem. Olyan kis szarkasztikus a humora. Viszont csak az első részt, a második szörnyű lett. Nem tudom miért, de nekem elég erősen kötődik az ünnepi időszakhoz ez a film. Talán amiatt, hogy a főbb események a filmben is karácsonykor játszódnak.

Polar Expressz
Annyira egyedi és megfoghatatlan a hangulata, hogy nem lehet nem szeretni. Kicsit sötét és depresszív, tökéletesen megfogja és átadja a kételkedés érzését és hangulatát. Nem tipikusan kisgyerekekenek való film, animációs műfaja ellenére, viszont a nagyobbak már élvezhetik. Mégis, szerintem a felnőttek értik igazán a mondanivalóját. Kihagyhatatlan része az adventi időszaknak.

Téli kedvencek

Harry Potter filmek
Csak így, együtt, mert mindig maratonokat tartunk belőle. Valamiért mindig ebben az időszakban tör rám a megfékezhetetlen vágy, hogy Harry Pottert nézzek. 

Batman filmek
Nem tudom, talán a hideg, sötét időjárás késztet arra hogy a sötét lovagot akarjam látni. Egyébként a Tim Burton-féle és a Christian Bale-féle darabokat szeretem és milliószor képes vagyok újranézni, mert megunhatatlan. 

Végtelen történet
Gyerekkorom egyik kedvence, amit mindig karácsony környékén adtak a tévében. Aranyos történet, mesebeli világ, mi kell még? A napokban biztosan sort kerítek rá, hogy megnézzem.

Zack és Miri pornót forgat
Nagyon kilóg az összes többi közül, de itt a helye és még sztori is jár mellé. Amikor anno Norbival összejöttünk, január elsején néztük meg együtt és szétröhögtük rajta magunkat. Ezután hagyománnyá vált, hogy az új év első napján megnézzük, de csak akkor. Így nekem ez pontosan beleillik a téli filmek sorába.

A többiek kedvencei:



Mesy

Megosztás:

7 megjegyzés

  1. Végtelen történet volt életem egyik legmeghatározóbb gyermekkori filmje. Miért nincsenek már ilyenek ma?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is annyira imádtam! És ugyanígy vagyok a Fantasztikus labirintussal és a Legendával is. Varázslatosak, mondanivalóval bírnak és el lehet veszni bennük.
      Én is hiányolom ezeket, nagyon.

      Törlés
  2. Jó filmeket válogattál össze :)

    VálaszTörlés
  3. Jobbat nem is találhattam volna. :)https://autochip.hu

    VálaszTörlés
  4. Mielőtt bekuckózunk érdemes alaposan kitisztítani http://szonyegtisztitas.hu/karpittisztitas/ vagy legalább kiporszívózni:-)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!