AJÁNLÓ° 5 dal, aminek a feldolgozása jobb, mint az eredeti, szerintem

Helló lányok!


Többször említettem már, hogy zenemániás vagyok. Nincs olyan nap, hogy ne hallgatnék valamit. Vagyis, már nem nagyon van olyan, hogy ne szólna zene a fülemben, vagy a gépen. Az utóbbi időben bevásárolni is mp3-mal járok. Viszont ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy otthon vagyok a mainstream zenében. Nem igazán szeretem, nem az én stílusom, kevés van közülük, ami megfogna. De olyan is van, hogy a feldolgozásokkal hamarabb találkozom, sőt, még meg is tetszenek. Ezek közül hoztam most néhányat.

Persze, ez teljesen szubjektív dolog, lehet, hogy másnak meg ezek nem fognak tetszeni és kardoskodva kiáll az eredeti mellett. Csak nyugodtan. Nem azt mondom, hogy az eredeti nem jó - különben miért rajongana érte olyan sok ember, nem?

Adele - Skyfall
A 2012-es James Bond film híres címadó dala. Semleges érzéseim voltak ezzel kapcsolatba, nem fogott meg egyáltalán, sőt, még a filmet sem láttam. Adele-nek gyönyörű hangja van, nem csoda, hogy imádják az emberek, de én nem dobtam tőle hanyatt magam. 
A Wentwoth fivérektől viszont igen. A két srác hangjától mindig libabőrös leszek, csodálatosak. A felturbózott alap pedig csak javított ezen a dalon, teljesen más lett a karaktere. Olyan természetességgel illeszkedik hozzájuk ez a dal, mintha ők lennének a megalkotói. 


Adele - Hello
Ismét egy Adele szám. Bevallom, az eredetit most hallottam először(pedig már mindenki kívülről fújja, gondolom). A Fame On Fire feldolgozása annyira megtetszett, hogy kíváncsi lettem az eredetire. Teljesen más. Az eredeti olyan befordulósan szomorkás ballada, amit akkor hallgat az ember, amikor szerelmi bánata van és sírni szeretne. És igen, ismét egy rock cover. 



Taylor Swift - Blank space
Kövezzetek meg, de egyáltalán nem értem, hogy mit esznek az emberek ezen a csajon. Nincs is olyan jó hangja, a külseje meg pont olyan, mint az összes többi hollywoodi énekesnőnek. Nem értem, mindegy. Hallottam már néhány számot tőle korábban, nem tetszettek, éppen ezért el is kerültem. Aztán tök véletlenül rátaláltam az I Prevail egyik Taylor Swift feldolgozására. Azonnal dobtam egy hátast tőle, mert valami elképesztően jó. Persze, utána muszáj volt lecsekkolnom az eredetit is. Nem, még mindig nem tetszik. De a cover nagyot üt. 



Sia - Chandelier
Nem igazán ismerem Sia munkásságát, de van egy-két dala, amit szeretek. A Chandelier az egyik. Bár bevallom, a klipek mindig sokkal nagyobb hatással vannak rám, mint a zene önmagában. A Shia LaBouf-os klip egy mestermű. 
Pellek hangszíne még az eredetinél is egyedibbé varázsolja ezt a dalt. Persze, metal cover(nála mind az), de a hangja, a mimikája, a mozdulatai és az egész pasi annyira mássá teszi az egészet. Jó érzés nézni azt, ahogyan énekel. Aki nem ismerné, mindenképp csekkolja le, mert ő egy csoda.



Bring Me The Horizon - Drown
Szinte az első BMTH dal volt, amit hallottam(az első a Go To Hell, For Heaven's Sake volt). Azonnal beleszerettem, nem is gondoltam, hogy lesz olyan verziója, ami sokkal jobban meg fog érinteni. A To The Rats And Woves-nak sikerült ilyet alkotnia. Nico hangja olyan bársonyos, hogy szinte beleremeg az ember. Az eredeti sem egy pörgős darab, de ez a feldolgozás sokkal lágyabbra sikerült. Imádom.



Szoktatok feldolgozásokat hallgatni? Mennyire vagytok otthon a mainstream zenében?

Mesy

Megosztás:

7 megjegyzés

  1. Azta, eszméletlen jó feldolgozások! :O :D Mind nagyon tetszik. Azt a Pellek(?) pasast mondjuk inkább trikó nélkül nézegetném... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ez még csak a jéghegy csúcsa :D Pellek nagyon dögös, ebben egyetértünk ;)

      Törlés
    2. Azóta is csak hallgatgatom ezeket a feldolgozásokat... :D

      Törlés
    3. Ja és feldolgozások terén a Pentatonix is jó(szerintem), bár ők nem az a kimondottan rockos/metálos fajták... Ha még nem hallottad és úgy gondolod, érdemes meghallgatni a Love Again-t tőlük, az kimondottan nagyon tetszik :)

      Törlés
    4. Örülök, hogy tetszenek, akaratlanul is rákattan az ember :D
      Ismerem a Pentatonix-et, évekkel ezelőtt találtam rájuk egy Lindsey Stirling kollab miatt, közösen csinálták a Radioactive feldolgozást. Szuper az a szám! A Love Again-t nem ismerem, de meghallgatom.
      Egyébként nem csak rock/metál covereket és zenéket hallgatok, de az igaz, hogy többségében ezeket is. Tervezek még több hasonló bejegyzést írni :)

      Törlés
  2. Manson Tainted Love című dala jobb, mint az eredeti.
    Ha már Adele, akkor Linkin Park feldolgozta a Rolling in the deepet. Hát na. :D
    Valamint a Depeche Mode-ot nem múlja felül semmi, de vannak belőle szuper feldolgozások.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennyire igazad van, az eredeti Tainted Love nagyon... más. Mansonhoz viszont nagyon illik, imádom.
      El is felejtettem a Linkin parkot, jó hogy emlékeztettél. :D
      Hát igen, van ami örök és felülmúlhatatlan :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!