FINOM°Csokis pöfeteg

Halihó lányok!


Ma egy csokis pöfeteg nevű finomságot hoztunk nektek. Több helyen is szerepel a recept, mi is az egyik receptes oldalról vadásztuk. Ha kíváncsiak vagytok a receptre, olvassatok tovább.
Gondolom mindenki felfigyelt a többes számra. Nem lett elírva,ugyanis Detti hazajött látogatóba és ketten alkottuk ezt a sütit.

Egyébként már régóta szemezek vele, csak eddig még soha nem került rá sor. Könnyű, gyors és a legjobb csapatmunkában elkészíteni: az egyik golyózik, a másik a cukorba forgatja. Pont úgy, mint a kókuszgolyónál.
Nagyon izgalmas sütemény, a sok holland kakaótól kesernyés, de a külsejére száradt repedezett cukortól mégis édes. Eteti magát, az ember észre sem veszi és már meg is evett négyet-ötöt. Nálunk három napig bírta ez az adag, ami egyébként 42 kis pöfetegből állt. Szerencsére nem száradt ki, a harmadik napon is ugyanolyan puha volt a közepe, mint frissen.

Hozzávalók tésztához:
  • 150 g vaj vagy margarin
  • 100 g étcsokoládé
  • 200 g nád cukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vaníliacukor
  • 375 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 80 g holland kakaópor
  • 100 ml tej
a külsejére:
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g porcukor
Elkészítés:

A csokoládét felolvasztjuk, majd kicsit hagyjuk visszahűlni. Amíg hűl, addig a száraz a anyagokat, a lisztet, kakaót, sütőport összekeverjük. A vajat tálba tesszük, hozzá adjuk a nádcukrot, majd habosra keverjük robotgéppel. Ezután hozzá adjuk a tojásokat, vanília kivonatot és ezt is jól összedolgozzuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzá adjuk az olvasztott csokoládét, száraz anyagokat és végül a tejet. Az összekevert masszát 2 órára a hűtőbe tesszük. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de a hűtőbe szépen össze áll és utána már lehet majd vele dolgozni.
A 2 óra leteltével két tálba cukrot teszünk. A tésztából kis labdákat gyúrunk, amiket először a kristálycukorba, majd a porcukorba forgatunk bele és sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A labdákat 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük (igaz a mi sütőnkben nem kellett ennyi idő nekik). A sütőből kivéve rácsra tesszük, otthagyjuk kihűlni őket. Hűlés közben a süti külseje megkeményedik, ettől lesz puszedlis kinézete. Mi nem vettük le a tepsiről, ott hagytuk kihűlni egy kicsit, így is nagyon jól sikerültek.





Nem éppen fogyós és alakkímélő, de néha-néha belefér egy kis bűnözés.
Ha kipróbáljátok, meséljétek el, hogy milyen volt.

Mesy és Detti

Megosztás:

2 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!