AJÁNLÓ° Alma Katsu: Halhatatlan

Halihó lányok!


Tudom, hogy közeledik az év vége és a kihívással még sehogy sem állok, de ez a könyv megérdemli, hogy beszéljenek róla.

A történet: Amikor Dr. Luke Findley éjszakai műszakba érkezik a St. Andrew nevű kisváros kórházába, csak egy újabb apró sérülésekkel és családon belüli erőszakkal terhes éjszakára számít. Ehelyett találkozik Lanore McIlvrae-vel, aki örökre megváltoztatja az életét. Mert Lannynek múltja van…
Lanny McIlvrae senkire nem hasonlít, akit Luke valaha ismert. A nő története a szerelemről és az árulásról szól. Szerelemről és árulásról, amire nincs hatással az idő, ami örökkévaló, kivéve, ha Lanny démonai végre nyugalmat találnának. A kétszáz év alatt, amit a Földön töltött, úgy tűnik, mind a dekadencia, mind pedig az erőszak megkísértette, de ő végig hű maradt élete nagy szerelméhez. Egészen mostanáig.


Nehéz szavakba öntenem azt a sok érzést, amit ez a könyv kiváltott belőlem. Minden oldalát imádtam, egy percig sem unatkoztam olvasás közben. Mondatnám azt, hogy a könyvesboltok tömve vannak szerelemről, árulásról és bánatról szól könyvekkel. De ez mégis más. Nincs happy end, nincs új nagy örök szerelem, csak a sóvárgás az elveszett miatt.
Sokszor éreztem dühöt Lanore iránt, hiszen fiatal, bolond, szerelmes lány volt, aki rossz döntéseket hozott. Aki makacsul hitte azt, hogy a férfit, akit őszintén, szívből szeret, megváltoztathat.
Mindig ott van a "Mi lett volna, ha..." érzés a történetekben. Mi lett volna, ha Lanny nem kergeti öngyilkosságba Sophiát? Mi lett volna, ha Jonathan kiáll önmagáért és felvállalja a kapcsolatát Lannyvel? Mert mi lett volna, ha Lanore enged a szívének és Adairt választja?
Adair. Ő a legérdekesebb karakter a történetben. Én őt kedveltem meg leginkább. Tudom, hogy ő nem a megtestesült jó, de mégis szimpatikus a nyers érzelmeivel és akaratával.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, és a majdani lezárásra is. Egy nem mindennapi történet a halhatatlanságról, a szerelemről, a bánatról. Bátran ajánlom mindenkinek.

puszi, Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!