FINOM° Egyszerűsített csirkés Stroganoff
Halihó lányok!
Kedvelt gyors ételünk a Stroganoff, van amikor csirkéből, van amikor sertésből készítjük. Bevált receptünk van, más fajtát még nem is próbáltunk. Mindenki szereti, éppen ezért hamar el szokott fogyni.
De mi is az a Stroganoff?
A húst, mely lehet pulykamell vagy bélszín, fűszeres vajban megpirítjuk, esetleg a hús mellé piríthatunk gombát, gyöngyhagymát (ízlés szerint), ezután az alapot tejszínnel felöntjük, felforraljuk, majd liszttel mártássá sűrítjük. innenA mi verziónkból kimarad a liszt és a gomba, helyette csemegeuborka kerül bele.
Hozzávalók (4-5 főre):
- 1 csirkemell felkockázva
- 1 közepes fej hagyma
- 2 dl tejszín - én 20°-osat használtam
- 6-8 db csemegeuborka feldarabolva
- só, bors
- ízlés szerint majoránna, rozmaring
Elkészítése:
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Amikor a csirke már majdnem elkészült, akkor hozzáadjuk a fűszereket és a feldarabolt uborkát. Pár percig együtt főzzük, majd felöntjük a tejszínnel. Ha már elkezd forrni és kicsit sűrűsödni, akkor levehetjük a tűzhelyről.
Mellé párolt rizs kerül, vagy tészta, ki mit szeret jobban.
Nagyon egyszerű és gyorsan elkészül, az uborkától és a fűszerektől kicsit pikáns ízvilágú és isteni az illata is. Fel lehet vele dobni az unalmas hétköznapokat.
puszi, Mesy
1 megjegyzés
Ahh, imádom! *.* Kedvet is kaptam hozzá, hamarosan el fogom készíteni :)
VálaszTörlésKöszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!