The Nom nom nom TAG

Sziasztok lányok!

Igen, visszatértünk, most már minden a régi kerékvágás szerint fog zajlani, vagy valami hasonló módon. A lényeg, hogy újra itt vagyunk!
Ezt a Tag-et a oh my brush oldalról "loptuk", az írója, Viktória pedig a hollandoktól. Nagyon megtetszett nekünk, mert szeretünk sütni, főzni, enni és így ez a tag közel áll hozzánk.
1. Mi az amit senki sem szeret csak te (és fordítva)?
Detti: Nem emlékszem rá, hogy lenne olyan amit csak én eszek meg itthon. Egyedül a gyümölcsökkel vagyok úgy, hogy barátom inkább kibányássza, de egy darabot nem eszik meg.

Mesy: Ezen sokat gondolkodtam, végül arra jutottam, hogy a krumplicukor az. Szinte senki nem szereti a családom és az ismerőseim között. 

2. Mit főzöl a legszívesebben (és túl gyakran)?
Detti: Imádok kínait készíteni. Pontosabban a kínai szezámos csirkét szoktam elkészíteni és mindenki szerint nagyon finom. Nincs olyan amit túl gyakran csinálnék. Mivel még nem élek külön háztartásban ezért nem én főzök minden nap. És egyébként is sütni jobban szeretek. Ha sütésről van szó akkor viszont a Muffint csinálok túl gyakran, egy időben mindennapos volt, hogy sütöttem.


Mesy: Szeretek új recepteket, addig ismeretlen fogásokat kipróbálni, szóval ezeket szívesen főzöm. Leggyakrabban viszont spagettit és lasagne-t készítek, mert mindenki imádja itthon. 

3. Melyik étteremben ennél minden nap?
Detti: Kínai étteremben. Félreértés ne essék nem a gyors kajára gondolok, hanem igazi hagyományos kínai ételeket ennék szívesen egy neves étteremben.

Mesy: Imádok pizzériába járni, és bár megvan a kedvencem(sonka-pepperóni), azért az újdonságokat is kipróbálom. De ha lenne japán étterem a közelben, ami nincs, akkor oda minden nap elmennék.

4. Ha egy szendvicset rólad neveznénk el, mi lenne a neve és mi lenne benne?
Detti: Teddy szendvics lenne a neve (becenevem a Teddy) és grillezett csirkehús lenne benne, csemege uborka sajt és valamilyen ínyenc szósz. :)

Mesy: Van már rólam elnevezve szendvics itthon, stílusosan Mesy-szendvics a neve. Paprikás szalámi vagy vékonyra szeletelt kolbász, paprikával töltött olívabogyó, bármilyen zöldség(leginkább paradicsom) és sok sajt. Sütőben megsütve, a tetejére ketchup. Isteni!   

5.Van valamilyen főzéssel kapcsolatos tipped?
Detti: Az első, hogy mindenki tud főzni, ha tud olvasni. Egyedi viszont csak akkor lehet az ember, ha kicsit eltér a megszokottól és főként a pontos recepttől. Második pedig, hogy az ember mindig magának főzzön, a saját szája íze szerint és ha az ízlik az embereknek annál nincs jobb érzés :)

Mesy: Tanácsot lehet kérni a tapasztaltabbtól, de nem kell azt mindig betartani. Az a fő, hogy te finomnak érezd.

6. Mi van a bakancslistádon?
Detti: Szeretnék elvégezni egy cukrász tanfolyamot, ha felnőttként munka mellett is, de akkor is igazi tapasztalatot és tudást szeretnék.

Mesy: Most soroljam? Na jó, csak egy párat. Szeretnék szusit készíteni, paellát főzni, macaront sütni, megtanulni tökéletesen bánni a fondant-al és nyitni egy sütizőt, ahol minden lesz, csak unalmas, műanyag sütemény nem.

7. Melyiket szereted? Saját magad főzni, rendelni vagy elmenni valahová?
Detti: Nagyon szeretek főzni ezért ez áll az első helyen. Soha nem szoktunk rendelni, inkább akkor elmegyünk valahova ha már nem főzünk semmit.

Mesy:  Mindhármat. Attól függ, hogy mihez van kedvünk, bár mostanában nem szoktunk rendelni.

8. Van ételallergiád?
Detti: Csak kis mértékben vagyok allergiás a citrusfélékre és az olajos magvakra. Az a lényeg, hogy nem szabad sokat ennem belőlük, mert rosszul leszek.

Mesy: Tudtommal nincs, de bármi megeshet.

9. Minek nem tudsz ellenállni mostanában?
Detti: Az instant kínai levesnek nem tudok ellenállni. Igen imádom a kínai ételeket, ha észrevettétek.

Mesy: Pizzán és vadason elélnék életem végéig, de mostanság erősen vonzódok a piskótatallérhoz.

10. Mi a kedvenc desszerted?
Detti: Ez egy nagyon jó kérdés és nem is tudok rá válaszolni, nagyon sok sütit szeretek.

Mesy: Bármilyen gyümölcsös édesség jöhet bármikor.



Reméljük tetszett ez a TAG és ha szeretnétek ti is töltsétek ki!!
Puszi Mesy és Detti :)

Megosztás:

4 megjegyzés

  1. Nagyon tetszettek a válaszaitok :) Én is leloptam ezt a tag-et, hamarosan ki is töltöm :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszettek a válaszok - a kínait én is imádom, és sajnos a zacskós leveseket is, amik ugyan nem túl egészségesek, de finomak :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos nem egészséges, de ezzel kivételt kell tenni mert finom :D

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!