TESZT° Catrice mono szemhéjfestékeink

Halihó lányok!


A Catrice mono szemhéjfestékeit mindenki jól ismeri, lehet róluk hideget és meleget is olvasni bőven, éppen ezért nagyon nehéz véleményt formálni róluk. Nekünk összesen öt darab van a birtokunkban (nekem három, Dettinek kettő), mindegyiket blogsale-en vagy akciósan vettük, így nem volt olyan nagy a rájuk áldozott összeg. 
Eléggé vegyes a használati arányuk, van amit többször de van amit még alig vettünk elő, de ez meg is látszik rajtuk. De, a véleményem már kialakult (a Dettiéről nem tudok nyilatkozni).
Sajnos a Catrice honlapja alapján már egyik sem kapható, de akciós kosárban szerintem még egy-két darab fellelhető belőlük.
Időrendi sorrendben fogom bemutatni őket, tehát a legrégebbivel kezdem.

510 In Love with Hulk

Most komolyan, nem tök jó a fantázianeve? Mondanám, hogy 'I love Hulk' de inkább 'I love everything Marvel stuff!' Detti vette még anno Lakkfan Verus egyik blogsale-jén.
A színe valami elképesztő, a türkiz és a menta keveréke, néha-néha egy kis arany is felfedezhető benne. A tokban gyöngyházas fénye van, felkenve viszont szinte fémes hatású. Alap nélkül elég gyenge, de szemhéjalappal igazán gyönyörű, erős színe van. 
Szerencsére alig porol, így a használata is nagyon kényelmes.



450 Oh, It's Toffeeful!

Ez a mostanában leggyakrabban használt szemfestékem. Dettitől kaptam még február környékén, akkor kipróbáltam, aztán bedobtam a többi közé, de mostanában nagyon sokszor nyúlok érte.
Igazán univerzális árnyalat, hiszen a bronzos-barnás árnyalatok mindenkinek jól állnak. Gyönyörű gyöngyházas fénye van, felvíve ez is kicsit fémes hatású. 
A szemhéjalap adja ki az igazi színét, egy kicsit porol, de nem zavaró módon. 
Látszik rajta, hogy használom, de szerencsére olyan sok van benne, hogy még nagyon hosszú ideig nem kell azon gondolkodnom, hogy vajon hol találom meg az utódját?



700 Jeans Dean

Vele már láthattatok sminket (ITT meg tudjátok nézni) és írtam is róla pár sort, tehát most csak ezt fogom kiegészíteni.
Megfelelő szemhéjalappal könnyebb azt az igazi farmer színt előhozni, mint bármi mással. Sajnos még így is építgetni kell, de teljesen megéri, mert csodás a végeredmény. 



490 Vanessa's Paradise

Szerepelt a legutóbbi szerzeményes posztban, de a színminta nem lett túl élethű.
Ő a Dettié, de le fogom nyúlni tőle, mert én az ilyen színekbe vagyok beleszerelmesedve!
Kékes-zöldes csillámcsoda, olyan igazi tengerszín. Nem is tudom leírni, majd a képek beszélnek helyettem. 
Nagyon pigmentált, egyáltalán nem kell építgetni és nem is porol, maximum csak egy hangyányit.



500 Hip Hop On The Tree Top

Szintén szerepelt a szerzeményes posztban.
Ő az egyetlen matt árnyalatunk a Catricetól. Nagyon nehéz elkapni a tényleges színét, mert nem egyszerűen szürke, hanem kicsit feketébe hajló szürke, amiben egy kevés mocsárszín (zöldes barna) is felfedezhető. 
Mostanában többször használtam tusként, elárulom: tökéletesen működött. 
Hozza a matt színek formáját, tehát porol, de annyira nem vészes.



Mindegyikről elmondható, hogy elég tartósak, legalábbis rajtam azok. Estére már kicsit megkopnak, bár én mostanában a munka miatt reggel fél 6-kor sminkelek.

Na és hogy milyen apropóból írtam ezt a posztot?
Kb. 2-3 héttel ezelőtt megérkezett hozzánk is a Catrice! Igaz, így elvették az Essence állvány felét, de szerintem megérte. Nagyon örülök neki, mert nagyon sok jó termékük van és így végre mi is könnyebben hozzá tudunk majd jutni egy-két dologhoz.
Mellesleg én kicsit sokallom is, meg nem is a 899Ft-os árat ezekért a monókért. Ha találok egy-egy különleges színt, akkor mindenképpen befektetek rájuk, de sajnos csak ritkán vannak igazi újdonságok.

Nálatok van Catrice pult? Szeretitek a márka monóit?
puszi, Mesy

Megosztás:

1 megjegyzés

  1. Hozzánk is néhány hete érkezett meg a Catrice, aminek nagyon örültem, annak viszont kevésbé, hogy helyette a Max Factor tűnt el... A Mono szemhéjpúdereket még nem próbáltam, de a tesztereket már nézegettem, és tényleg nagyon sok szép szín is van köztük :) A posztból legjobban a 450 Oh, It's Toffeeful! tetszik :)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!