TESZT° Rimmel Fresher Skin alapozó

Helló mindenki!


Nem túl gyakori a blogon az alapozóteszt, aminek két oka is van: Detti a jól bevált Essence darabját használja már egy ideje én pedig nem használok túl gyakran alapozót, nem része a napi rutinomnak. Viszont karácsony előtt megszállt valami és megvettem ezt a Rimmel darabot. Hogy őszinte legyek, sehol nem láttam még róla tesztet, így elég lutri volt,csak megláttam a Rossmannban és bedobtam a kosárba.

A termék üvegtégelyben van, aminek csavaros a kupakja, belül pedig még egy műanyag kis lezáró is van, ami egy plusz védelmet ad, biztosan nem jut bele semmi kosz vagy por. Mondhatnám, hogy zavaró, hogy minden használat alkalmával fel kell szedni, de egyáltalán nem az. Általában nem szeretem a tégelyes termékeket, mert hosszú a körmöm és nem kényelmes belenyúlkálni(amellett, hogy nem higiénikus),de mivel széles a szája az üvegnek, azért nem zavaró annyira. 



Azt állítja magáról, hogy könnyű fedésű alapozó, ami nem fényesedik ki, nem tömíti el a pórusokat és természetes hatású bőrképet ad.
Az állaga érdekes, ez a legjobb szó rá, mert nehéz rendesen behatárolni. Habos jellegű, mégis kissé vizesnek tűnik. Az illata friss, de nagyon erős, ami kissé zavaró is, de szerencsére miután felkenem az arcomra, hamar elillan. Viszont ez azt jelenti, hogy sok parfüm van benne, ami nagy negatívum. 
Én a legvilágosabb 010-es Light Porcelain árnyalatot vettem meg, ami az őszi-téli, kora tavaszi időszakban jól illeszkedik a bőrszínemhez. Nyárra már nekem is világos, pedig én aztán nem vagyok nagy híve a barna bőrnek. A képeken kicsit sárgásabb, mint a valóságban. Nekem rózsás tónusú bőröm van, a sárgás alapozók furcsán hatnak rajtam, de ez egészen jó. 



A fedése gyenge közepes, a "my skin but better" kategóriába tartozik, inkább azoknak felel meg, akiknek nem, vagy csak kissé problémás a bőre. Természetes, egységes bőrképet ad, ha jól visszük fel, a megfelelő mennyiségben. Fontos a megfelelő aláhidratálás is, mert az esetleges száraz részeket csúnyán kiemeli. 
Ha túl sokat, túl vastagon visszük fel, akkor erősen maszkszerű lesz a végeredmény, ha nem dolgozzuk el rendesen, akkor pedig csíkos és foltos. Vékony rétegben felvíve, építgetve viszont nagyon szép. Ki kell tapasztalni. Én próbáltam ecsettel és sminkszivaccsal is, mindkettővel jól működött, szokás kérdése.
Hagyni kell kicsit megszáradni, beszívódni és a púderezést semmiképp sem szabad kihagyni, különben hamar kifényesedik, bár nagy melegben púder használata mellett is előfordul.
Nekem a nap végére sem kopott meg és a ráncokba sem ült bele, ami nagy plusz pont. Sőt, nagyon féltem attól hogy a rengeteg illatanyag miatt kipattogok majd, de szerencsére eddig még nem történt ilyesmi. 

smink nélkül / alapozóval
A piszkos anyagiak a végére: 25 ml terméket tartalmaz a tégely, amit átlagosan 2800 Forintos áron lehet beszerezni.
Összességében nem tudom, hogy ajánlom e vagy sem. Nem tökéletes, közel sem, de én egész jól elvagyok vele, már megtanultam használni, viszont nem marad állandó lakója a készletemnek. 
Nem rendelkezik nagy fedéssel, így problémás bőrre nem a legmegfelelőbb, ráadásul a felvitelre is oda kell figyelni, mert hajlamos a foltosodásra, ha nem dolgozzuk el megfelelően. 
Ezzel szemben szép, természetes, egyenletes bőrképet lehet vele elérni és egyáltalán nem érezni, hogy van egy réteg alapozó az arcunkon. 
Szóval, döntsön a fontossági sorrend. Ha már próbáltátok, vagy szeretnétek lecsekkolni, mindenképp írjatok a kommentet, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre és a tapasztalatotokra. 

Mesy

Megosztás:

1 megjegyzés

  1. Az én problémás bőrömre akkor ez nem való. Számomra hasznos a poszt, mert nem hiszem, hogy megveszem. (-: A márkától én a Stay Matte alapozót és púdert próbáltam már, és mai napig nagy kedvenceim így együtt! (-:

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!